BKV Futás

#28: héttel később

2014. december 14. - DangerTotya

Long time no see, de ez nem jelenti azt, hogy a blogírók futássztrájkba kezdtek volna, csak a határtalan lustaságunk veti vissza a bejegyzések számát és gyakoriságát. 

A most bemutatásra kerülő villamosvonal például egész pontosan február 23-án került lefutásra, egészen hasonló időjárási körülmények között, mint ami most is tapasztalható, úgyhogy a szerkesztőség úgy döntött épp ideje megírnunk a hozzá tartozó bejegyzést.

A vonalat a Új köztemető végállomástól futottuk végig a Blaha Lujza térig, de kifelé tartva még pótlóbuszra is át kellett szállni a Liget téren, hogy elérjük a végállomást az akkor végzett felújítási munkálatok miatt :(

blogra_szaja.jpg

A villamos alapvetően nem egy szép városi tájakon cirkáló járat, a hangulaton a téli ködös időjárás se javított sokat. A köztemetőnél kezdésként megfigyelhetjük az ország legnagyobb sírköves klaszterjét*, 37 mesterember kínálja saját termékeit eladásra közvetlen a bejárat mellett. Továbbfutva a Bajcsy-Zsilinszky kórház mellett hamarosan egy börtön mellett is elhaladtunk, ami tovább javított a futás hangulatán. 

A Jászberényi útra kiérve már ismerősebb volt mindkettőnk számára a környék, futás közben megszemlélhettük a Kőrösi Csoma úton a pályafelújítási munkálatokat, ami azóta befejeződött, és azóta füves villamospályán folyik a közlekedés, egészen más hangulatot adva ennek a forgalmas útnak. (in memoriam BKK :( )

blogra_fuves.jpg

A Liget teret visszafelé is elhagyva már csak az akkor még üzemelő józsefvárosi kínai piac mellett kellett elfutnunk, majd egy kis belső-józsefvárosi kocogás után vissza is értünk a Blahára, közben megszemlélve a János Pál pápa téri, akkor még készülő metrómegállót. (in memoriam BKK 2 :( )

Összességében egy kellemes tél végi futást zártunk és bár eléggé darabolva volt a közlekedési lámpák miatt a dolog, így is sikerült egy 5:15-ös átlagot hoznunk a futás egészére vetítve. 

*talán igaz funfact

blogra.jpg

Villamosvonal adatok:

28-as villamos: Új köztemető - Blaha Lujza tér
35 perc menetidő
26 megálló

Futás adatok:
10,63 km 
56 perc
5:15 min/km

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál?

21 perccel. Nem is akarom kommentelni, itt a villamos nyert :(

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr296981777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása