BKV Futás

#14: Március 15. emlékére

2013. március 17. - DangerTotya

Üdvözlünk minden régi és új olvasónkat, örömmel látjuk, hogy hétről-hétre gyarapodik olvasóink tábora! Az extra publicitást kihasználva gyorsan cipőt is ragadtunk, és ezen a csodálatosan kellemes időt (NEM) hozó márciusi hosszú hétvégén nekiálltunk lefutni a közönségszavazáson toronymagas nyertes 14-es villamost. (valamint azért is, mert ez a villamosszám áll legközelebb jeles nemzeti ünnepünk napjához)

**Lehet, hogy nem igaz funfact, bár inkább igaz, mint nem** A 14-es számú villamosnak van a legközelebb a számjelzése az útvonalának hosszához (11 km - 14). Ezt az érdekességet szem előtt tartva döntöttünk úgy, hogy a futás teljes hosszát igyekszünk a villamos számához igazítani.  **Lehet, hogy nem igaz funfact, bár inkább igaz, mint nem VÉGE**

14es2.jpg

A Kálvin tértől a végállomásig metrózva, majd onnan a 14-es villamosra átszállva kiutaztunk a káposztásmegyeri végállomásra, ahonnan megkezdtük futásunk. Az első pár kilométer a területek nem túl nagy beépítettsége miatt eléggé szeles időben telt el, ami a mínusz 4 fokkal társítva igazán kellemetlen volt, de a Görgey útra fordulva elviselhetőbb lett az időjárás, még a nap is kisütött. Érdekesség, hogy az újpesti városközponti metrómegállótól kifelé haladva látható, hogy mennyi üres területet hagyott meg az akkori várostervezés az esetleges meghosszabbítandó 3-as metrónak. Érdekes és szép látnivalóként ki kell emelnem az újpesti városházát, amelyről később megtudtuk, hogy a 20. század eleje óta tölti be szerepét, és az 1999-es felújítása óta régi fényében tündököl, tényleg érdemes megnézni.

Újpest-városközpont és a Lehel tér között a hétvégi alacsony forgalomnak egész gyorsan tudtunk haladni, bár ez az egész futásra is igaz, hiszen végig tudtunk hozni egy 5 perc/km-es átlagot, ami tekintve, hogy egyre közeledik az április Vivicittá félmaraton, egész jó előjel. 

14es.jpg

Valamint, mivel futásunkat a Lehel téri végállomás után a Kálvin téren fejeztük be, megvalósítottuk gyakorlatban is a közlekedésfejlesztés azon tervét, miszerint a közeljövőben a 14-es és a 47-49-es villamosokat összekötik, és egészen jó ötletnek tűnik futószemszögből is. :O (Bár mondjuk egy összekötött 47-14 vonal közel 30 kilométeres vonalhosszt eredményezne, ami azért már nem a kellemes vasárnap délutáni futások kategóriájába tartozik.)

Valamint ugyanitt szeretnénk meghirdetni az első közös villamosfutást, ami jövő héten fog létrejönni a 17-es villamos vonalán, részletekkel hamarosan jelentkezünk!

14esut.jpg

Villamosvonal adatok:
14-es villamos (Káposztásmegyer, Megyeri út - Lehel tér M)
33 perc menetidő
25 megálló

Futás adatok:
14,51 km (villamos:11 km)
1 óra 14 perc 36 másodperc (villamos: 58:30)
11,67 km/h 
5:09 min/km

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál? 25 perccel. :( :( :( Védelmünkre legyen mondva, a káposztásmegyeri szakaszon nagyon könnyű dolga van a villamosnak, hiszen lámpák és kereszteződések nélkül roboghat végig, de amúgy meg nem keresünk kifogásokat, ez van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr765139465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása