BKV Futás

Vivicittá és villamosok

2013. április 21. - szaja

Mi kérünk elnézést, de sajnos az utóbbi pár hétben nem volt nagyon esélyünk futni különböző elfoglaltságaink miatt (kinek a szakdoga, kinek a jégkorong-vb), és az utóbbi hétig az időjárás sem nagyon kedvezett a futásnak, na de MOST! A tavaszi villamoshadjáratra való ráhangolódásként meglátogattuk a Vivicittát, ahol kiváló hangulatban és egész jó idővel sikerült lefutnunk a félmaratoni távot. Szerencsére ennyire hosszú villamosvonallal nem lesz dolgunk a jövőben, bár a 41-es és az 1-es azért még jelenthet kihívást majd a nagy nyári melegben.

Na de, mi köze van a villamosoknak a Vivicittához? Nos, az útvonalat átgondolva egészen sok villamossal sikerült találkozni, úgyhogy gyorsan ki is számoltuk, hogy mennyit sikerült "véletlenül" villamosok mellett futni:

bkvfutás.JPG

- A Vivicittá útvonala egy margitszigetes köröcske után kijön a szigetről, és a Margit hídon jobbra fordul, ezzel egészen egy megállón keresztül követve a 4-6-os vonalát a híd budai hídfőjéig. 

- A budai hídfőnél épp egy kiforduló 17-es villamost beelőzve emlékeztethettünk magunkat arra, hogy hamarosan ezt a villamost fogjuk hamarosan lefutni (KÖZÖSEN VELETEK), majd végigrobogtunk a leendő fonódó vonalon, egészen a Batthyány térig.

- A Batyin aztán a 19-41-es párossal együtt kezdtük meg (már ismerős útvonal) leküzdeni a budai Duna-partot, de mi csak a Lánchídig tartottunk ki, ott ugyanis átvágtunk a pesti oldalra.

- A híd másik oldalán aztán jöhetett a 2-es villamos extravaganza, a Lánchídtól egészen a 2008-as felújítások miatt kettévágott villamos déli vonalának végállomásáig, a Czuczor utcáig futottunk, majd visszafele a jelenlegi végállomásig, a Jászai Mari térig futottunk, megtekintve a Kossuth tér jelenleg is folyó átépítését.

- A Jászai után tovább robogtunk észak felé, a pesti rakparton forogtunk egyet, majd visszatértünk a Margit hídra, még egy megállóig kiélvezve a 4-6-os menetszelét, és már meg is érkeztünk a Margitszigetre, ahol egy kis hajrá után célba is érhettünk.

ppic_28_telekom_fm_rajt_0346.jpg

A célbaérkezés után pedig szinte azonnal nekiálltunk a bejegyzés megírásának, a hétvégén pedig irány a 17-es, amit reményeink szerint közösen futunk le, hamarosan jelentkezzünk ezzel kapcsolatban!



A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr75237730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszgbr 2013.04.21. 20:13:25

eddig ez a legjobb posztotok!
süti beállítások módosítása