BKV Futás

#2: A hetedik te magad légy

2012. december 01. - DangerTotya

Miután szerkesztőségünk sérülésektől sújtva, de sikeresen teljesítette a két héttel ezelőtti Siófoki Félmaratont, egy hosszabbra nyúlt pihenő után egy hideg pénteki estén úgy döntöttünk, hogy itt az ideje az újabb villamosvonal lefutásának.

Választásunk nem is eshetett másik vilire, mint a National Geographic által a világ HETEDIK legszebb villamosvonalának választott 2-esre! (Persze az se volt utolsó szempont, hogy ez van hozzánk a legközelebb)

Este 9-kor fogtuk magunkat, és kellően (NOT) rétegesen öltözve felkerekedtünk a Jászai Mari térhez, ahonnan nekivágtunk megtekinteni, hogy megérdemelte-e ezt a megtisztelő címet a vonal. Kissé nehézkesen indult a futás, mivel nem nagyon vagyunk edzésben, de szépen lassan felvettünk egy 5 perc/kilométeres tempót, amelyet az egyébként nem túl futáskompatibilis útvonalon végig sikerült is tartani. Utólag azt kell mondjam, hogy a legjobb döntés volt este nekiindulni felfedezni ezt a vonalat, ugyanis a sötétben díszkivilágított műemléképületek sokasága még szebb látványt nyújtott így. Elhaladva a Parlament, az Akadémia székház, a Lánchíd, a Vigadó mellett, átfutva a frissen felújított Március 15-e téren, érintve alma materünket, a Közgázt, majd futásunkat a Millenniumi Városközpontnál (igen, szerintünk a Nemzeti Színház épülete is szép) befejezve érezhettük igazán, hogy Budapest tényleg a világ legszebb fővárosa. 

Innen még tempósabb futásban visszatértünk a Nehru partra, sikerült még a pre-maratoni időket idézve 4:30-as kilométereket abszolválnunk, a végén kellően fáradtan és megfázva értünk haza.

Illusztrációnak pedig álljon itt a karácsonyi díszruhába öltöztetett 2-es villamosunk (a plázákban már úgyis karácsony van):

2esvili.jpgValamint még egy kép a századfordulós kettes viliről, mivel pont a héten volt 125 éves a budapesti tömegközlekedés, és ennek örömére újra szolgálatba állhatott a 2624-es:

2624.jpg

Villamosvonal adatok:
2-es villamos (Jászai Mari tér - Közvágóhíd)
20 perc menetidő (6,2 km)
13 megálló

Futás adatok:
6,27 km (teljes futás: 8,07 km)
30 perc 22 másodperc (teljes futás: 0:40:38)
12,54 km/h (teljes futás: 11,9 km/h)
4:59 min/km (teljes futás: 5:02 min/km)

Mennyivel volt gyorsabb a villamos a futóknál?
10 perccel. :(:(

2esvvv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr334940981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása