BKV Futás

#1: First time for everything

2013. augusztus 17. - DangerTotya

Üdvözlet minden hűséges olvasónak! A négy napos hosszú hétvége eljövetelével ismét ideje volt sportcipőt húzni és futva feltérképezni egy újabb villamosvonalat. A választásunk a maratonra való felkészülés jegyében egy hosszabb vonalra, az 1-esre esett, amely 13 kilométeres hosszával megfelelő hosszúságúnak tűnt péntek esti elfoglaltságnak. Érdekesség, hogy ez a város második leghosszabb villamosvonala a 41-es mögött, amely 15 kilométer hosszan kanyarog.

1esvili.jpg

Az elképesztő lassan vánszorgó 1-es villamossal eljutottunk a bécsi úti végállomásra (először mióta Pesten élünk), és innen kezdtük meg futásunkat a Közvágóhíd irányába. A teljes viszonylat állítólag felújításra kerül a következó években, illetve annak déli meghosszabbításáról is lehet hallani, a Rákóczi hídon át Kelenföldig - örülünk, hogy a BKK-nál gondolnak a villamosfutókra is az épülő új szakaszokkal, mi leszünk az elsők akik lefutják ezt a szakaszt.

sinek.jpg

Maga a futás meglehetősen sima volt, sokkal több piros lámpára és megállásra számítottunk, a Hungária körúton azonban maratoni hosszúságúak a zöldek, így megállásra is csak egyszer kényszerültünk a 70 perces etap alatt. Konstatáltuk azt is, hogy életünkben először futunk át teljes hosszában az Árpád hídon.

Blogtörténeti pillanat volt amikor a szerkesztő kollega hatalmasat (nem először:( )esett a Puskás Ferenc Stadionnál valamilyen nem létező tereptárgyban. Ezzel együtt azonban viszonylag eseménytelen futásról tudunk beszámolni, bár a magyar futball iránti rajongásunk kapcsán érdemes megemlíteni, hogy ez a villamosvonal érinti a legtöbb labdarúgóstadiont, az MTK otthonául szolgáló Hidegkutit, a Fradi éppen rekordsebességgel épülő üllői úti létesítményt, és a válogatott otthonát, a Néptadiont Puskás Ferenc Stadiont. Említést érdemel még az, hogy a Vidámparkban hatalmas buli volt, legalábbis erre következtettünk a hangzavarból és a sikoltozásból.

A futással 1 óra 10 perc alatt sikerült végeznünk, az 5:06-os tempó pont kellemes volt a frissitők és pihenők nélküli futásban. 

1essss.jpg

Villamosvonal adatok:
1-es villamos (Bécsi út - Közvágóhíd)
42 perc menetidő
24 megálló

Futás adatok:
13,73 km 
1 óra 10 perc 01 mp
11,57 km/h
5:06 min/km

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál?

28 perccel :(((((( Sajnos ekkora távon a hobbifutóknak már legyőzhetetlen a villamos, (bár az esés is lassított a futókon) és ez a felújítások elkészülte után még nehezebb lesz, hiszen akkor a nettó menetidő is jelentősen kisebb lesz :( 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr495464510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása