BKV Futás

#69: Rossz az, aki rosszra gondol

2012. október 11. - DangerTotya

A sok-sok nyári teendőnk mellett ritkán volt időnk újabb és újabb villamosvonalak felfedezésére és lefutására (lehet, hogy a hőség is közbejátszott). Egy hűvösebb napon, estefelé, amikor a szerkesztőségnek egy autó is rendelkezésére állt, fogtuk magunkat és kikocsikáztunk a Mexikói útra, hogy kipipálhassuk a 69-es villamost is.

A 69-es villamos akár a kisföldalatti meghosszabbításának is tekinthető amely az Erzsébet királyné útján továbbszállítja az utasokat egészen Újpalota központjáig. Manapság hallani olyan városfejlesztési tervekről, miszerint a kisföldalatti meghosszabbításával kiváltják a 69-es villamost, de ez az itthoni viszonyokat ismerve valószínűleg csak a távoli jövőben valósul meg.

Az előző futásunkhoz (a ködös, esős, panelrengetegen át vezető 50-es villamosfutáshoz) hasonlítva ez az útvonal sokkal kellemesebbnek bizonyult. A futásunkat a végállomástól, az Erdőkerülő utcától kezdtük, így hamar magunk mögött hagytuk a panel lakótelepet és a Mexikói úti lakótelepig egésze kisvárosi hangulatot uralkodott, a kertes házakkal, a Rákos-patakkal, az ugató kiskutyákkal, sok zöldterülettel, kellemes szellővel. Piros lámpát is talán csak egyszer kaptunk, semmi sem állt a blog útjába.

Maga a futás egész kellemes tempójú volt, végig tudtuk tartani az 5 perc alatti tempót, bár ebben az esti órában is bőven 30 fok felett volt még a hőmérséklet. A végén a felesleges energiák levezetése végett még egy 500 méteres sprintet is beletettünk finálénak, hogy kellően elfáradjunk a 6,8 kilométer hosszúságú nyomvonalon.

Villamosvonal adatok:

69-es villamos (Mexikói út (M) - Újpalota, Erdőkerülő út)

23 perc menetidő

Megállóhelyek: 14 darab

Futás adatok:

Táv: 7,31 km

Idő: 35p:43mp 

Átlagsebesség: 4:54perc/km 

Mennyivel volt gyorsabb a villamos? 

11 perccel:(

69es.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr594833064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása