BKV Futás

#24: Pest megér egy estet

2012. június 03. - szaja

A vizsgaidőszak végéhez közeledve egyre lelkesebben állunk neki egy-egy futásnak, hiszen lassan, már bármilyen tanulásmentes elfoglaltságot szívesen veszünk, csak nehogy a vizsgákra kelljen készülnünk. Pont ilyen indíttatásból utaztunk el NAGYON szívesen egészen Hűvösvölgyig a futás ürügyén, és ugyanilyen lelkesen kirándultuk el a Keletiig, ahol az egykori villamos-csomópont helyett egyetlen árva kis vonal várt minket. A 24-es villamos megítélése sosem volt túlságosan pozitív, több ismerősünk is felhívta a figyelmet arra, hogy ugye nappal akarjuk megfutni ezt a vonalat, de mondanunk sem kell, hogy minden rettegés alaptalan volt, a kellemes nyári estéhez tökéletesen passzolt Pest kevésbé gyakran látogatott városrészeinek felderítése.

Mivel jövő hét vasárnap már a K&H félmaratonon fogunk futni, ezért nem akartuk különösebben megerőltetni magunkat, és 4:50 körüli kilométeridőkkel szerettünk volna dolgozni, amit viszonylag sikeresen tartani is tudtunk. A futás alatt egész sok érdekességbe botlottuk, végigfutottunk a világ leghosszabb temetője mellett, megcsodálhattuk a város legmagasabb épületét, a Nagyvárad téri aluljáróbal pedig lelkesen kerülgethettük a nem közlekedő metró miatt tanácstalanul ténfergő utasokat. Meglepően hamar meg is érkeztünk a villamos végállomásához, a Vágóhídhoz, így még az is belefért, hogy egy kis kitérővel meglátogattuk DangerTotya egykori munkahelyét, majd ezután indultunk haza egy kis budai kitérővel, így azt is meg tudtuk még állapítani, hogy szombaton szar volt a buli a ZP-ben. :)

Villamosvonal adatok:
24-es villamos (Keleti Pályaudvar M - Közvágóhíd H)
20 perc menetidő
10 megálló

Futás adatok:
5,17 km (teljes futás: 9,62 km)
24 perc 28 másodperc (teljes futás: 45:58)
12,26 km/h (teljes futás: 12,64 km/h)
4:53 min/km (teljes futás: 4:45 min/km)

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál? 5 perccel. (Ki tudja, lehet egyszer mi nyerünk.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr824562847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása