BKV Futás

Szolgálati bejegyzés

2013. március 01. - szaja

Nem, dehogy, a blognak semmi baja nincs, csak azért nem jelentkeztünk több, mint egy hónapig, mert undorító emberek vagyunk, és nem volt nagyon időnk villamost futni. Na de, most, hogy itt van a tavasz, újra érezzük a tettrekészséget, ráadásul az utóbbi időben egy-két érdekes dolog is történt a bloggal a kapcsolatban, így úgy éreztük, hogy most az egyszer írhatunk egy konkrét villamosfutás nélküli :( bejegyzést*. Szóval, miről is van szó?

1. Extra publicitás

Blogunkat nem titkoltan abból a célból hoztuk létre, hogy előbb-utóbb majd csak felfedez minket a BKV, és megdob majd minket egy-két bérlettel, hogy aztán majd 2015 környékén a mi felvezetésünkkel indulhasson meg az 1-es villamos a Lánymányosi hídon vagy a 17-es az új, fonódó vonalán. Nos, egyelőre még a bérletnél sem nagyon járunk, de a felfedezést azért kipipálhatjuk, a BKV helyett a Nike magyarországi futó-bloggerei találtak minket, így kerülhettünk ki az utánfutó blogra, majd a Nike Running Hungary Facebook-oldalára is. Ezúton is köszönjük Emesének a megkeresést, valamint a hiteles beszámolót tevékenységünkről. Apropó, Facebook. Az óriási médiapublicitást megelőgezve úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a facebookos oldalunkat is, ahol folyamatosan nyomon lehet követni kalandjainkat. Aki esetleg érdeklődik, az itt találja az oldalt: http://www.facebook.com/bkvfutas 

Az oldal egyelőre még elég fapados, ugyanis a szerkesztőség Photoshopot használni tudó része jelenleg nem rendelkezik Photoshopot használni tudó számítógéppel (a szerkesztőség másik része meg még ilyennel sem), de igyekszünk a jövőben még sokat csinosítgatni.

2. Közösségi futás és a jövő

Ezen a héten végre megérkezett az a futóidő, amikor épeszű ember is lelkesen kimerészkedik a szabadra, így nyilvánvalóan a villamosfutásra is egyre több lehetőségünk fog nyílni, ami nagyon jó hír. A bloggal most először találkozók köréből többen is érdeklődtek az iránt, hogy lesz-e valamikor közös villamosfutás, amire most adunk választ: nyilvánvalóan IGEN, számunkra a megtiszteltetés. Egyelőre a terv az, hogy a következő héten lefutunk egy aránylag hosszú, távoli és fárasztó vonalat (mondjuk a 14-est, ami megnyerte a facebookos szavazást), hogy a következő futáshoz már olyan villamost választhassunk, amit mindenkinek ajánlani tudunk. Előreláthatólag ez azt jelenti, hogy március közepe-vége felé futnánk le mondjuk a 17-es vagy a 18-as villamost valamelyik kellemes tavaszi délutánon - az időpontot természetesen előre meghirdetjük, és várunk majd minden érdeklődőt, aki csatlakozna hozzánk. Aztán ha ez a dolog bejön, akkor igyekszünk majd minden futásunkat előzetesen meghirdetni - ez tényleg tök jól hangzik, ráadásul egy kicsit már a blogunk szakmai példaképének tekintett 6É futáshoz is hasonlítana. Szóval várunk titeket, gyertek!

3. Pécsi kalandok

Pont az 59-es lefutása közben merült fel, hogy a budapesti villamosok esetleges kipipálása után a magyarországi villamosfutásban még maradnának lehetőségek, hiszen 3 olyan vidéki város is van hazánkban, ahol villamosokkal találkozhatunk. Ezeknek a lefutása azonban egyelőre még távolabbi terv, pláne úgy, hogy februárban pont egy olyan vidéki nagyvárosban töltöttünk el egy hétvégét, ahol sajnos (már nincs villamos). Pedig Pécsen anno 3 villamosjárat is üzemelt, de az 1960-70-es évek buszmániája ebből a gyönyörű városból is eltüntette a villamosokat, így a kötött pályás közlekedésnek nagyon kevés emléke maradt. Szerencsére mi megtaláltuk a lehető leglátványosasbbat, a Jókai téren található rövidke síndarabot, amit a pécsi villamosok emlékére azonnal le is futottuk, sőt a mutatványt meg is örökítettük.

Villamosvonal adatok:
? villamos (PÉCS Tüzér utca - Zsolnay Gyár)
? perc menetidő
? megálló

Futás adatok:
0,01 km (villamos: 3,8 km, sín: 0,01 km)
3 másodperc (villamos: ?)
14,71 km/h
4:05 min/km

pécs.PNG

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál? Nem tudjuk. :/

* Hazudtunk, úgy tűnik, hogy egy villamosfutás mégis csak belefért a bejegyzésbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr625111542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása