BKV Futás

#19: Tizenkilencre lapot húztunk

2012. december 29. - szaja

A karácsonyi evés- és fetrengésdömping kárainak enyhítésére mi is lehetne ideálisabb, mint egy kiadós villamosfutás? Sajnos a "kiadós" jelzőnek tökéletesen nem tudtunk megfelelni, a kemény téli fagyok idején nem igazán akartunk messzire kirándulni, így lecsaptunk az egyre kevesebb megmaradó belvárosi vonal egyikére, a 19-esre.

NEM IGAZ FUN FACT ALERT
A 19-es villamos számjelét a 41-es és a 49-es villamos utolsó számjegyeiből kapta, mivel a vonal első szakasza (Batthyány tér - Móricz körtér) a 41-es villamos útvonalával, a második szakasza (Móricz körtér - Kelenföldi pályaudvar) pedig a 49-esével egyezik meg.
NEM IGAZ FUN FACT ALERT VÉGE

Na tehát, a mai futás rövid villamosozás után a Kelenföldi pályaudvaron vette kezdetét, ahol integettünk az épp elinduló 19-es sofőrjének, majd mi is nekivágtunk a kilométereknek. A villamosvonal a pályaudvartól a nyílegyenesen haladó Bartók Béla utat követi, így nekünk sem volt nehezebb dolgunk, mint a hideg és a folyamatosan pirosra váltó lámpák által okozott nehézségeket átvészelni. A Bartók Béla út Körtér utáni szakaszáról az utóbbi időkben több kritikus hangvételű cikket lehetett olvasni, és valóban, december 29-én délután nem volt túl nagy forgalom az üzletekben, galériákban, de a korábbi emlékeink alapján a kerület egyik legmenőbb helyéről beszélünk, szóval nem is igazán értjük, hogy mi is a probléma.

19esvillamos.jpg

A Gellért térig tartó kihaltságot a Duna-partot elérve hirtelen turisták tömege váltotta fel, észak felé tartva szinte lehetetlen volt nem belefutni a Duna előtt pózoló emberek fényképeibe. A turisták persze nem döntöttek rosszul, a lemenő téli nap fénye valóban gyönyörűen tükröződött a folyón, a furcsa zöld fényben szikrázó Lánchíd pedig még a helyieknek is meglepetést okozhatott.

A futás szempontjából nem volt túlságosan kiemelkedő a mai futás, az álmos decemberi futóidőszakban megerőltetés nélkül 5:10 perc/km tempóban futottunk végig a távot, így mi lepődtünk meg a legjobban, amikor a Batthyány térhez közeledve kisebbfajta tömeget láthattunk meg. Közelebb érve aztán rájöttünk, hogy a szülőkből és kisgyerekekből összeálló tömeg lelkesedését nem a futók, hanem a mögöttünk érkező karácsonyi 19-es villamos okozta - sebaj, előbb-utóbb mi is elérjük a világhírnevet. Ha más nem, majd jövőre!

Villamosvonal adatok:
19-es villamos (Kelenföldi pályaudvar - Batthyány tér M+H)
19 perc menetidő (stílusos)
11 megálló

Futás adatok:
6,06 km
31 perc 23 másodperc
11,58 km/h
5:11 min/km

Mennyivel gyorsabb a villamos a futóknál? 12 perccel. :(

19esvillamostérkép.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bkvfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr664986928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása